Fransk sjokolade fristelse

IMG_4695

Hvis du bytter ut smøret med ett melkefritt altrenativ vil denne kaken være gluten og melkefri

Til denne oppskriften trenger du:

250 g Mørk 71% sjokolade av god kvalitet

230 g Smør (Bruk melkefri margarin om du vil ha de melkefri)

100 g Sukker

5 Egg

2 ss Sitronsaft

skall fra 1 sitron

Frø fra 1 vaniljestang

Bakekakao

Kokende vann

IMG_4661

1. Smelt sjokoladen og smør over vannbad.

2. Bland frøene fra vaniljestangen med sukkeret.

3. Bland sukkeret med den smeltede sjokoladeblandingen.

4. Pisk eggene lett sammen.

5. Da alt sukkeret er oppløst i sjokoladeblandingen tilsett eggene og rør godt.

6. Ha i sitronskall og sitronsaft i røren.

7. Dekk en form med bakepapir, ha i bakekakao i bunn og langs kantene.

8.  Ha i røren og dekk bunnen i aluminiumsfolie så ikke vann vil trekke inn.

IMG_4660

9.  Sett ovnen på 180 grader og sett en dyp langpanne midt i ovnen.

10. Da ovnen er varm nok, sett inn formen og fyll langpannen med 2-3 L kokende vann.

IMG_4665

11. Stekes i ca 30-35 min.

12. Avkjøles i formen og da den er avkjølt sett den i kjøleskap for og sette seg.

IMG_4671

13. Da den skal serveres, ta den ut av formen, sett på fat og dryss over bakekakao, pynt etter eget ønske.

IMG_4687

Det er lov å la seg friste.

4 kommentarer

  1. Elin T. Henriksen

    Der kom oppskriften som jeg har ventet på 😉

  2. Halleluja sier jeg bare!
    Kake etter min smak. Jeg elsker alt fransk og denne kaken må definitivt prøves ut.
    Monica

Legg igjen en kommentar