(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du:
950-1100 g Hvetemel
(Tilsett mel til du har en passe klissete deig)
1 ss honning
6 dl Melk
50 g Gjær
1/2 ts bakepulver
150 g Smør romtemperert
1 Egg
1 ts salt
1. Bland egg, honning, og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader.
2. Rør ut gjæren i melkeblandingen.
3. Elt mel, bakepulver, salt og melkeblandingen godt sammen.
4. Elt inn smøret og elt til du har en smidig og god deig. 10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd.
6. Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.
7. Ha deigen over på ett melet bakebord og form rundstykker.
8. Dekk med ett kjøkkenhåndkle og hev til dobbel strl.
9. Stekes på 225 grader midt i ovnen i 10-12 min
Det er lov å la seg friste
Hei. Hvor mange blir det av denne ?
Ca 24 stk a 80 g:) men lager du de litt større vil det bli færre:)
Ønsker å bruke speltmel da magen ikke tåler så godt hvetemel lenger. Samme mengde og fremgangsmåte da? Vet bare at man skal bruke laveste hastighet på maskinen og ellers ikke la den gå så lenge.
Jeg har desverre ikke så god erfaring med og bake med spelt, si gjern fra hvrdan det blir hvis du prøver deg:)