(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du: (ca 24 stk)
Deig:
950-1100 g Hvetemel
(Tilsett mel til du har en passe klissete deig)
1 ts Kardemomme
100 g Sukker
50 g Ekte vaniljesukker
(har du ikke ekte vaniljesukker bytt ut med 1,5ts vanlig vaniljesukker og øk vanlig sukkermengde med 50 g)
6 dl Melk
50 g Gjær
150 g Smør romtemperert
1 Egg
1 ss Honning
1. Bland egg, honning, sukker, vaniljesukker og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader.
2. Rør ut gjæren i melkeblandingen.
3. Elt mel,kardemomme og melkeblandingen godt sammen.
4. Elt inn smøret og elt til du har en smidig og god deig. 10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd.
5. Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.
6. Ha deigen over på ett melet bakebord.
8. bak ut og form boller.
9. Ha over på bakepapir
10. La heve under ett klede til dobbel størrelse. sett ovnen på 225 grader.
11. Pensle med sammenpisket egg.
12. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gyllne.
13. Avkjøl på rist.
14. Pisk krem med ett par ss sukker gjerne litt ekte vaniljesukker.
15. Del bollene i to og ha litt syltetøy i midten og ha på krem.
16. Sett toppen på og dryss litt melis over.
Det er lov å la seg friste
Denne blir laget i morgen … Takk for gode oppskrifter .
Håper du blir fornøyd:-) mvh Kake-huset