Ananaskake

Ananaskake som smaker som en deilig sommervind, er du glad i ananas er denne kaken noe for deg, og med en nydelig speilglasur lyser den opp på ett hvert fest bord.

Til denne oppskriften trenger du: (18 cm)

Bunn:

2 Egg

60 g sukker

30 g Hvetemel

30 g Potetmel

1/2 ts Bakepulver

ananaskompott :

150 g ananas i biter

20-30 g sukker (smak til selv hvor søtt du vil ha det)

1,5 dl Vann

1-2 ts Potetmel ( se ann konsistensen litt den skal bli ganske tykk, hvis ananasen har mye væske tilsett litt ekstra potetmel)

Fløtemousse:

3 dl Fløte

30 g Sukker

Frø fra en halv vaniljestang

1 Eggehvite

20 g Sukker

5 Gelatinblad

Kake-huset's Speilglasur

(Denne er nok til to kaker, halver oppskriften eller så kan du enkelt bare fryse ned det som blir igjen og varme opp igjen ved en senere anledning)

200 g Søtet kondensert melk

300 g Sukker

150 g Vann

350 g Hvit sjokolade

25 g Gelatinpulver( 2 dl Varmt vann)

Grønn konditorfarge

Pynt:

Sitronskall

Spiselig bladgull

1.  Start med bunnen, pisk egg og sukker til eggedosis.

2. Vend inn siktet mel, potetmel og bakepulver.

3. Bre utover en bakeplate ( stort nok til att du kan stikke ut to rundinger på 15 cm)

4. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 5-7 minutter.

5. Avkjøl bunnen og stikk ut to rundinger på 15 cm.

6. Mens bunnene avkjøles lag kompotten.

7. Ha alle ingrediensene til kompotten i en kjele utenom potetmel.

8. Kok til ananasen "løser" seg opp bland potetmel med litt kaldt vann før du tilsetter det i ananasblandingen, kok videre i noen minutter til det stivner.

9. I denne oppskriften har jeg bygget opp kaken motsatt vei, men du kan også bygge den riktige veien, men det er lettere og få rene kanter da den bygges opp ned i en silikon form.

10. Pisk opp eggehviten med 20 g sukker til marengs.

11. Pisk fløten  til myk krem sammen med frø fra vaniljestang og sukker.

12.  Legg gelatinblad i kaldt vann før du smelter de.

13. Bland sammen marengs, krem og gelatin.

14. Start med og ha ca 2/4 av moussen i formen.

15. Legg så på en av de utstikkede kakebunnene.

16. Ha ananaskompott på bunnen.

17. Legg så på den andre bunnen.

18. Fyll så opp formen med resten av moussen.

19. Sett kaken kjølig i noen timer før du fryser den.

20. Hvis du ønsker kan du servere den som den er, bare ta ut av formen og la tine i kjøleskap.

Lag Speilglasuren:

1. Ha gelatinpulver i en bolle og tøm over varmt vann og la stå til gelatinen har svulmet opp.

2. Kok opp kondensert melk, sukker og vann.

3. Hakk opp sjokoladen i små biter hvis du ikke bruker sjokoladepletter.

4. Da melkeblandingen koker slå av plata og rør inn gelatinen til den er oppløst.

5. Ha sjokoladen i en glassbolle og hell over melkeblandingen.

6. La blandingen stå 5-6 minutter.

7. Ha i konditorfarge.

8. Finn frem en stavmikser å kjør blandingen til den er blitt jevnt farget og alle sjokoladeklumper er borte.

9. Sil av blandingen og avkjøl den til 33-34 grader.

10. Ta kaken ut av formen og sett den på en plate som er mindre enn kaken, sett kaken så på ett norgesglass eller lignende så den kommer litt opp, i en langpanne som samler opp glasuren.

11. Da glasuren er 33 grader tømmer du den over kaken først rundt langs kanten før midt i.

12. La kaken renne av seg i 5 minutter før du kutter av det som har dryppet og stivnet.

13. Ha kaken over på ett kakefat og pynt etter eget ønske.

Legg igjen en kommentar