(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du:
75 gram smør
1200g hvetemel
7 dl melk
50 gram gjær
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 egg til pensling
Valmuefrø
1. Smuldre smøret i melet.
2. Varm melken til ca. 37 grader og løs opp gjæren i melken.
3. Bland sammen alle ingrediensene og elt deigen godt sammen, og dekk bollen med ett kjøkkenhåndkle.
4. Hev til dobbel størrelse.
5. Bak ut til to brød og legg de på ett bakepapir og dekk med ett kjøkkenhåndkle og hev til dobbel størrelse.
6.Pensle brødene, og strø på valmuefrø og lag ett par snitt.
7.på 250 grader i ca. 25 min midt i ovnen.
Det er lov å la seg friste.
Lagde disse i dag. Men de fløt litt for mye utover på bakebrettet og ble veldig brede. For lite mel? De smakte også ørlite granne gjær. Er det ikke litt mye gjær i tillegg til bakepulveret? Ellers fin, luftig konsistens:)
Hei noe som er viktig og tenke på da man baker brød er att hver melpose har ulik fuktighet. Derfor må man alltid tilpasse melmengden i forhold til melet man har. En deig er perfekt da den akkuratt slipper bollen:-)