(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du:
500-600 g Hvetemel
(Tilsett mel til du har en passe deig)
1/2 ts Kardemomme
50 g Sukker
20 g Ekte vaniljesukker
(har du ikke ekte vaniljesukker bytt ut med 1/2 ts vanlig vaniljesukker og øk vanlig sukkermengde med 20 g)
3 dl Melk
25 g Gjær
75 g Smør romtemperert
1 Egg
1 ss Honning
en skvett sitronsaft
Fyll:
1 ts Tørket chilli
60 g Sjokolade
1. Bland egg,melk, honning og sitron i en kjele og varm det til ca 37 grader.
2. Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland godt med melkeblandingen.
3. Da du har fått en god deig og jobbe med elt inn romtemperert smør.
4. Elt deigen godt, ca 10 min i kjøkken maskin (15min for hånd)
5. La heve til dobbel størrelse.
6.Rasp opp sjokoladen og knus den tørkede chillien.
7. Ha deigen over på ett melet arbeidsbenk.
8. Kjevle den til en rektangulær leiv.
9. Fordel sjokolade og chilli over.
10. Legg den ene halvdelen over den andre og del opp i 9 strimler.
11. Ta en strimmel og snurr den ett par runder rundt 2 fingre, og lag en knute, prøv deg frem for det blir ett pent utseende uansett.(gjenta prosessen for alle strimmlene.)
12. Ha bollene over på stekeplate og hev til dobbel størrelse.
13. Pensle bollene med egg, og stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 8-12 min
14. Avkjøl på rist
Det er lov å la seg friste