Norske bringebær er jo noe av det beste man kan få av norske bær nå for tiden, så hvorfor ikke prøve og lage en deilig bringebærfromasjkake ? pyntet med hvit sjokolade og sesongens bær blir denne ett syn å festbordet:)
Til denne oppskriften trenger du:
Kakebunn:
3 Egg
90 g Sukker
30 g Hvetemel
45 g Potetmel
15 g Kakao
1/2 ts Bakepulver
bringebærgele/bringebærbærpure:
500 g bringebær
5 Blad gelatin
Sukker etter smak (jeg brukte 30 g)
bringebærmousse:
4 dl Fløte
1,5 dl bringebærpure
120 g Sukker
5 Gelatinblad
3 ss Vann
Kake-huset's Speilglasur
(Denne er nok til to kaker, halver oppskriften eller så kan du enkelt bare fryse ned det som blir igjen og varme opp igjen ved en senere anledning)
200 g Søtet kondensert melk
300 g Sukker
150 g Vann
350 g Hvit sjokolade
25 g Gelatinpulver( 2 dl Varmt vann)
Litt konditorfarge
Start med kakebunnen:
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
2. Vend inn de tørre ingrediensene i eggedosisen.
3. Ha røren i en smurt 22 cm form.
4. Stekes på 175 grader i ca 25-30 min.
5. Avkjøles på rist til den er kald.
Bringebærpure/gele
1. Kjør bringebær i en blender.
2. Kok opp bringebærene med litt sukker.
3. Sil av blandingen.
4. Ta av 1,5 dl av pureen til bringebærmoussen.
5. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.
6. Varm opp bringebærpureen til den når ca 80 grader og rør inn gelatinplatene.
7. Ha geleen i en 22 cm form og avkjøl i kjøleskap til den stivner.
Bringebærmousse:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke.
2. Pisk opp sukker og fløte til en myk krem.
3. Press vannet ut av gelatinplatene og ha de en kjele med 3 ss vann.
4. Varm opp på svak varme til gelatinen er smeltet.
5. Vend inn bringebærpureen kremen.
6. Ha litt av kremen i gelatinblandingen før du vender gelatinblandingen i kremen.
Start monteringen:
1. Legg en kakebunn i en 24 cm form.
2. Ha på litt av bringebærmoussen
3. Legg på bringebærgeleen.
4. Ha over resten av bringebærmoussen.
5. Dunk formen noen ganger i bordet for att moussen skal legge seg jevnt over hele kaken.
6. Avkjøl i kjøleskap minst 4 timer.
Lag Speilglasuren:
1. Ha gelatinpulver i en bolle og tøm over varmt vann og la stå til gelatinen har svulmet opp.
2. Kok opp kondensert melk, sukker og vann.
3. Hakk opp sjokoladen i små biter hvis du ikke bruker sjokoladepletter.
4. Da melkeblandingen koker slå av plata og rør inn gelatinen til den er oppløst.
5. Ha sjokoladen i en glassbolle og hell over melkeblandingen.
6. La blandingen stå 5-6 minutter.
7. Ha i konditorfarge.
8. Finn frem en stavmikser å kjør blandingen til den er blitt jevnt farget og alle sjokoladeklumper er borte.
9. Sil av blandingen og avkjøl den til 33-34 grader.
10. Ta kaken ut av formen og sett den på en plate som er mindre enn kaken, sett kaken så på ett norgesglass eller lignende så den kommer litt opp, i en langpanne som samler opp glasuren.
11. Da glasuren er 33 grader tømmer du den over kaken først rundt langs kanten før midt i.
12. La kaken renne av seg i 5 minutter før du kutter av det som har dryppet og stivnet.
13. Ha kaken over på ett kakefat og pynt etter eget ønske.
Veldig pen og delikat kake!
For ei fin kake! Kva har du pyntet kaken med? Er det marengs?
Takk for det, pynten er laget av hvit sjokolade jeg har farget helt hvit med titandioxid:)
Kjempegod, nydelig frisk bringebærsmak! Skulle bare ønske det var mindre sjokoladebunn og mer fromasj, ellers helt perfekt kake:)