Bringebærfromasjkake

IMG_8482

Norske bringebær er jo noe av det beste man kan få av norske bær nå for tiden, så hvorfor ikke prøve og lage en deilig bringebærfromasjkake ? pyntet med hvit sjokolade og sesongens bær blir denne ett syn å festbordet:)

Til denne oppskriften trenger du:

Kakebunn:

3 Egg

90 g Sukker

30 g Hvetemel

45 g Potetmel

15 g Kakao

1/2 ts Bakepulver

bringebærgele/bringebærbærpure:

500 g bringebær

5 Blad gelatin

Sukker etter smak (jeg brukte 30 g)

bringebærmousse:

4 dl Fløte

1,5 dl bringebærpure

120 g Sukker

5 Gelatinblad

3 ss Vann

Kake-huset's Speilglasur

(Denne er nok til to kaker, halver oppskriften eller så kan du enkelt bare fryse ned det som blir igjen og varme opp igjen ved en senere anledning)

200 g Søtet kondensert melk

300 g Sukker

150 g Vann

350 g Hvit sjokolade

25 g Gelatinpulver( 2 dl Varmt vann)

Litt konditorfarge

Start med kakebunnen:

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

2. Vend inn de tørre ingrediensene i eggedosisen.

3. Ha røren i en smurt 22 cm form.

4. Stekes på 175 grader i ca 25-30 min.

5. Avkjøles på rist til den er kald.

Bringebærpure/gele

1. Kjør bringebær i en blender.

2. Kok opp bringebærene med litt sukker.

3. Sil av blandingen.

4. Ta av 1,5 dl av pureen til bringebærmoussen.

5. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.

6. Varm opp bringebærpureen til den når ca 80 grader og rør inn gelatinplatene.

7. Ha geleen i en 22 cm form og avkjøl i kjøleskap til den stivner.

Bringebærmousse:

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke.

2. Pisk opp sukker og fløte til en myk krem.

3. Press vannet ut av gelatinplatene og ha de en kjele med 3 ss vann.

4. Varm opp på svak varme til gelatinen er smeltet.

5. Vend inn bringebærpureen kremen.

6. Ha litt av kremen i gelatinblandingen før du vender gelatinblandingen i kremen.

Start monteringen:

1. Legg en kakebunn i en 24 cm form.

2. Ha på litt av bringebærmoussen

3. Legg på bringebærgeleen.

4. Ha over resten av bringebærmoussen.

5. Dunk formen noen ganger i bordet for att moussen skal legge seg jevnt over hele kaken.

6. Avkjøl i kjøleskap minst 4 timer.

Lag Speilglasuren:

1. Ha gelatinpulver i en bolle og tøm over varmt vann og la stå til gelatinen har svulmet opp.

2. Kok opp kondensert melk, sukker og vann.

3. Hakk opp sjokoladen i små biter hvis du ikke bruker sjokoladepletter.

4. Da melkeblandingen koker slå av plata og rør inn gelatinen til den er oppløst.

5. Ha sjokoladen i en glassbolle og hell over melkeblandingen.

6. La blandingen stå 5-6 minutter.

7. Ha i konditorfarge.

8. Finn frem en stavmikser å kjør blandingen til den er blitt jevnt farget og alle sjokoladeklumper er borte.

9. Sil av blandingen og avkjøl den til 33-34 grader.

10. Ta kaken ut av formen og sett den på en plate som er mindre enn kaken, sett kaken så på ett norgesglass eller lignende så den kommer litt opp, i en langpanne som samler opp glasuren.

11. Da glasuren er 33 grader tømmer du den over kaken først rundt langs kanten før midt i.

12. La kaken renne av seg i 5 minutter før du kutter av det som har dryppet og stivnet.

13. Ha kaken over på ett kakefat og pynt etter eget ønske.

Bringebærfromasjkake

4 kommentarer

  1. Veldig pen og delikat kake!

  2. For ei fin kake! Kva har du pyntet kaken med? Er det marengs?

    • Takk for det, pynten er laget av hvit sjokolade jeg har farget helt hvit med titandioxid:)

  3. Kjempegod, nydelig frisk bringebærsmak! Skulle bare ønske det var mindre sjokoladebunn og mer fromasj, ellers helt perfekt kake:)

Legg igjen en kommentar