Rabarbrasorbet

En av mine favoritter på sommeren er rabarbrasorbet, den passer godt og nyte bare for seg selv, eller som ett friskt avsutning på ett deilig måltid. her har jeg servert rabarbrasorbet med spiselig jord, spiselige blomster og en frisk jordbærsaus. Du kan lage denne sorbeten uten ismaskin men da må du passe på og røre den hvert 15 min under innfrysning.

Til denne oppskriften trenger du:

500 g Rabarbra (jeg liker best og bruke det som heter jordbær rabarbra)

230 g Sukker

250 g Vann

1/2 ts Sitronsyre

30 g Glukosesirup

1/4 ts Johannesbrødkjernemel (Kan sløyfes, men det gjør isen mye smidigere.

1. Kok opp vann, sukker og rabarbra i små biter, la det småkoke i ca 15 min

2.  Tilsett glukose, sitronsyre og johannesbrødkjernemel og kjør blandingen med en stavmikser til den blir helt glatt.

3. Avkjøl blandingen i kjøleskapet, gjerne over natten.

4. Kjør så isen i en ismaskin til den er blitt en myk og deilig sorbet.

5. Server gjerne isen med en gang eler ha den i en beholder og oppbevar i fryseren.

Lag gjerne opp en god del og ha i fryseren og nyt rabarbrasorbet gjennom vintern, da du føler du trenger ett bost av sommersmaker.

Legg igjen en kommentar