Sukkerbrød/Sjokolade sukkerbrød

Til denne oppskriften trenger du:

Egg (tempererte)

Sukker

Hvetemel

Bakepulver

Bakekakao

Potetmel

Forholdene vil du finne i tabellen under:
Alle ingredienser er i gram utenom egg som er i antall og Bakepulver i teskjeer

sdscsd

Ønsker du sjokoladebunn bytter du ut halvparten av melet med bakekakao.

Ønsker du en ekstra høy kake? bruk mengdeforholdene til størrelsen over den forma du har, la da gjerne bakepapiret langs kanten gå 4-5 cm over forma, og kaken vil trenge ekstra tid i ovnen for og bli ferdig, blir den fort brun legg over ett bakepapir mens kaken steker.

1. Pisk egg og sukker til eggedosis i minst 20 min.

2. Sikt inn de øvrige ingrediensene, og vend forsiktig inn med en slikkepott.

3.Fyll røra i en godt smurt form, eller gjør som meg og dekk springformen med bakepapir.(bunn og sider fest med litt smør)

4. Dra røra litt oppover kanten på bakepapiret dette lar kaken heve seg ekstra.

5. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 30-45 min, bruk kakenål for og sjekke sukkerbrødet

6. Avkjøl på rist(vend gjerne sukkerbrødet oppned på rista)

Det er lov å la seg friste

18 kommentarer

  1. Hei. Spør sikkert dumt nå.. Jeg gjør ting ofte litt mer kompliserte enn de er…skjønner ikke «forholdslista» til sukkerbrød(25 cm).

  2. Hei. Jeg spør sikkert dumt, men den forholdslista til sukkerbrød, er den i gram?? Skjønte ikke helt? Skal lage i ca 25 cm form.

    1. Hei ja den er i gram utenom bakepulver som er i ts og egg som er i antall. Du finner størelsen du skal ha og så følger tabellen nedover for og se mengde av ulike råvarer:-)

  3. Tilbaketråkk: Bløt kake | Kake-huset
  4. Har brukt omtrent samme oppskrift i ca 50 år og aldri hatt trouble
    Jeg bruker 1/2 dl sukker og 1/4 dl av hver melsort pr. egg, så dette blir omtrent samme forhold
    Det eneste jeg gjør annerledes er at jeg pisker hviten stiv – og tilsetter sukker i tre omganger før jeg pisker plommene luftige
    – blander lett og vender det tørre inn

    Forsøker kake-husets variant neste gang (det bli en bolle mindre å vaske!)

  5. Hei, eg har ein gug som er allergisk mot det meste når det gjelder mat. Har tidligare prøvd å lage sukkerbrød, men synest dei blir tørre og «tunge».
    Han er allergisk mot m.a. belgfrukt, nøtter, soya, melk og egg. Bruker ofte havremelk til bakst og i sauser, smøret vi bruker er soft flora spesial. Nokre gongar er det ok med eggerstatning, men ikkje like bra effekt i all slags bakst eller saus.
    Har dokke nokre tips til ei god pavlova eller, sukkerbrød, svissrull eller lignende. Vi er litt lei av sjokoladekake, gullfrotkake og eplekajd… Takk😊
    Mvh Jannicke

Legg igjen en kommentar til anita Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *