Jordbærsorbet

Hvis man spør folk rundt seg om hva smaken av sommer er for dem, tenker jeg mange svarer norske jordbær, med jordbærsorbet av norske jordbær kan du nyte de deilige bærene helt til isboksen er tom. her har jeg valgt og servere jordbærsorbet med spiselig jord, spiselige blomster og en god balsamicosirup

Til denne oppskriften trenger du:

500 g Jordbær

230 g Sukker

250 g Vann

1/2 ts Sitronsyre

30 g Glukosesirup

1 ts Johannesbrødkjernemel (Kan sløyfes, men det gjør isen mye smidigere.

1. Kok opp vann, sukker og jordbær i små biter, la det småkoke i ca 15 min

2.  Tilsett glukose, sitronsyre og johannesbrødkjernemel og kjør blandingen med en stavmikser til den blir helt glatt.

3. Avkjøl blandingen i kjøleskapet, gjerne over natten.

4. Kjør så isen i en ismaskin til den er blitt en myk og deilig sorbet.

5. Server gjerne isen med en gang eler ha den i en beholder og oppbevar i fryseren.

Lag gjerne opp en god del og ha i fryseren og nyt jordbærsorbet gjennom vintern, da du føler du trenger ett bost av sommersmaker.

Legg igjen en kommentar