Smørdeig er noe mange bakere også kjøper inn da det er tidkrevende og vanskelig og få til, men det er mulig
Til denne oppskriften trenger du:
1000 g Hvetemel
10 g Salt
25 g Gjær
6,5 dl Kald melk
100 g Sukker
20 g Ekte vaniljesukker (eller 1 ts vanlig vaniljesukker, men øk da sukker mengden med 20 g)
500 g Smør
1. Elt alle ingrediensene utenom smør, sammen på lav hastighet i 5-10 min.
2. La deigen hvile 20 min i bollen (dekk med plast)
3. Sett så deigen ca 2 timer i kjøleskap.
4. Kjevle deigen ut til ett kvadrat i ca 2 cm i tykkelse.
5. Skjær opp smør og fordel dette midt på og brett deigen over smøret.
6. Kjevle deigen så i ett rektangel ca 2 cm og brett den i tre over hverandre.
7. Avkjøl deigen i ca 40 min i kjøleskap
8. Kjevle deigen ut til ett rektangel igjen på ca 2 cm tykkelse og brett i tre over hverandre.
9. Gjenta steg 6-8 til du har 729 Lag smør i deigen altså 3x3x3x3x3x3 = 729 Lag, så totalt skal du brette 6 ganger.
10 Kjevle deigen ca 5 mm tykk, Del i firkanter og pakk i plast, og frys til du skal bruke den.
Det er lov å la seg friste
12 kommentarer