Til denne oppskriften trenger du:
Bunn:
60 g melis
3 Eggehvitter
125 g Hasselnøtter
125 g Mandler
Is:
5 dl Fløte
8 eggeplommer
150 g sukker
Frø fra en vaniljestang
Topping:
1 dl Karamellsaus (bruk denne oppskriften men sløyf bare saltet)
50 g Hakket mørk sjokolade
Bunn:
1. Pisk opp marengs med sukker og eggehvitter.
2. Kvern opp nøttene og vend inn i marengsen.
3. Fordel nøttebunnen i en 26 cm spirngform og stek i ca 35-45 min på 175 grader.
4. Avkjøl bunnen.
Is:
1. Pisk stiv eggedosis av sukker og eggeplommer.
2. Tilsett frø fra en vaniljestang og rør inn.
3. pisk opp fløten til krem i egen bolle.
4. Vend eggedosis og krem forsiktig sammen.
5. Ha isen over bunnen og frys i ca 2 timer. rør i blandingen ca hvert kvarter for og forhindre iskrystaller.
Pynt:
1. Dryss over hakket sjokolade.
2. Tøm over karamellsaus ved servering så den renner ned langs sidene.
Det er lov å la seg friste.
Hei.
Kjempe lyst til å prøve denne!
Kan den ikke fryses lenger enn i 2 timer?
Er karamelloppskriften passe til en kake?
Hei, kaken kan fryses lenger men den må ligge minimum 2 timer:)
Blir mer karamell enn til bare oppskriften men den kan du bruke som saus til annen is, bær, sjokoladekake etc i tilleg:)
Hei, kaken kan fryses lenger men den må ligge minimum 2 timer:)
Blir mer karamell enn til bare oppskriften men den kan du bruke som saus til annen is, bær, sjokoladekake etc i tilleg:)