Vaniljeiskake med karamell

IMG_0996

Til denne oppskriften trenger du:

Bunn:

60 g melis

3 Eggehvitter

125 g Hasselnøtter

125 g Mandler

Is:

5 dl Fløte

8 eggeplommer

150 g sukker

Frø fra en vaniljestang

Topping:

1 dl Karamellsaus (bruk denne oppskriften men sløyf bare saltet)

50 g Hakket mørk sjokolade

IMG_0886

Bunn:

1. Pisk opp marengs med sukker og eggehvitter.

2. Kvern opp nøttene og vend inn i marengsen.

3. Fordel nøttebunnen i en 26 cm  spirngform og stek i ca 35-45 min på 175 grader.

4. Avkjøl bunnen.

IMG_0887

Is:

1.  Pisk stiv eggedosis av sukker og eggeplommer.

2. Tilsett frø fra en vaniljestang og rør inn.

3. pisk opp fløten til krem i egen bolle.

4. Vend eggedosis og krem forsiktig sammen.

5. Ha isen over bunnen og frys i ca 2 timer.  rør i blandingen ca hvert kvarter for og forhindre iskrystaller.

IMG_0889

Pynt:

1. Dryss over hakket sjokolade.

2. Tøm over karamellsaus ved servering så den renner ned langs sidene.

IMG_0984

Det er lov å la seg friste.

3 kommentarer

  1. Mona

    Hei.
    Kjempe lyst til å prøve denne!
    Kan den ikke fryses lenger enn i 2 timer?
    Er karamelloppskriften passe til en kake?

    • Hei, kaken kan fryses lenger men den må ligge minimum 2 timer:)

      Blir mer karamell enn til bare oppskriften men den kan du bruke som saus til annen is, bær, sjokoladekake etc i tilleg:)

    • Hei, kaken kan fryses lenger men den må ligge minimum 2 timer:)

      Blir mer karamell enn til bare oppskriften men den kan du bruke som saus til annen is, bær, sjokoladekake etc i tilleg:)

Legg igjen en kommentar