Luksus julekake

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du: (gir 3 små eller 1 stort)

125 g Smør

3 dl Helmelk

2 dl vikingmelk

1 pakke gjær

125 g sukker

1 egg

1 ts malt kardemomme

ca 650 g hvetemel

150 g rosiner

1 pose Sukat

og ett egg til pensling

 IMG_1584

1.  Smelt smør og tilsett vikingmelk og melken, og bland inn gjæren i den lunkne melkeblandingen.

2. Elt melkeblandingen sammen med resten av ingrediensene utenom rosiner og sukat.

3. Bland inn sukat og rosiner.

4. La heve til dobbel størrelse under ett håndkle.

5. Del opp i passende emner etter hvor store du ønsker julekakene skal være og trill de runde, eller som brødform om du lager store.

6. Sett de på ett bakepapir og hev til dobbel strl. pensle med pisket eggehvitte to ganger for og få de ekstra glansfulle.

7. Stek i ca 35-45 min på 175 grader.

8. Avkjøl på rist og nyt med smør og brunost.

IMG_1614

Det er lov å la seg friste.