Dag 1 Morgen
100 g Surdeig
100 g kaldt vann
200 g Hvetemel
1. rør sammen og ta over plast og la den stå i ca 12 timer.
Dag 1. Kveld
550 g Kaldt vann
750 g Hvetemel
25 g Salt
15 g Gjær
1dl Oliven olje
1.Kjør alt utenom salt i kjøkkenmaskin i ca 2 min.
2. La hvile i 30 min.
3. Ha i saltet og elt i 3 min til.
4. La heve i romstempratur i 1 time. mens den hever «drar» du deigen tre ganger, først ovenfra og ned, siden fra sidene. du skal kjenne att du spenner deigen.
5. Dekk med plast og sett den i kjøleskapet
Dag 2 morgen
1. Ha deigen over på en melete kjøkkenbenk
2. Form deigen til to Brød
3. Sett ovnen på 250 grader.
4 La ciabattabrødet heve i 40 min(dobbel strl)
5. Ha noen (6-10) isbiter inn i stekovnen da du setter inn ciabattabrødet så det blir fin damp.
6. Stek i ca 30-45 min.
7. Avkjøl på rist.
Det er lov å la seg friste