Chilli chocolate brownies med salt karamell

IMG_2973

Til denne oppskriften trenger du:

4 Egg

450 g Sukker

300 g Smør

200 g God sjokolade

150 g Hvetemel

1ss Ekte vaniljesukker

150 g Hasselnøtter

150 g Mandler

1 ts Godt salt jeg brukte Rosa Himalaya salt

1 ts Tørket chilli

1 porsjon Salt karamellsaus

IMG_2929

1. Ha nøttene i en tørr stekepanne og rist de lett, mot slutten ha i chilli og salt som du har mortet til pulver.

2. Ha nøttene i ett kjøkkenhåndkle og gni de litt mot hverandre så den yttre hinnen slipper (alt vil ikke slippe)

3. Grov hakk halvparten av nøttene lett.(de hakkede skal på toppen av kaken)

4. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.

5. Smelt smøret, da smøret er smeltet tar du den av platen og tilsetter grovhakket sjokolade og la denne smelte og bland godt.

6. Sikt inn mel og vaniljesukker i eggedosisen og vend forsiktig inn.

7. Vend så forsiktig inn sjokolade blandingen.

8.Vend så inn de hele nøttene

IMG_2940

9. Ha så blandingen i en form, vil du ha den høyere ha den i en springform men da må steketiden økes. eller bruk en liten langplate.

10. Dryss på de grov hakkede nøttene og stek på 165 grader i ca 50 min.

11. Avkjøl så kaken helt og kutt opp i biter.

12 . Ved servering ha på litt salt karamellsaus på hvert stykke.

IMG_2972

Det er lov å la seg friste

 

 

11 kommentarer

  1. Grethe

    Kanskje dette blir helggodteriet .. 🙂

  2. Eirin

    Hva gjør jeg når jeg ikke har tørket chili? Er i full sving her, og innser at jeg har glemt å skaffe det:(

  3. […] Bjørn-Vidar som skriver Norges største mannlige bakeblogg Kake-huset foreslår chilli-chocolate brownies med salt karamell […]

  4. Astrid

    Jeg har aldri prøvd salt og chili combination med sjokolade. Spennende! Tørket chili, hmm er det chili flakes eller pulver? Det blir nok en kake eller to i helga.

    • Hei hei:)

      Tørket chilli er nok det samme som chili flakes:)

      Dette er en utrolig spennende og god kombinasjon:) håper du blir fornøyd:)

      mvh kake-huset

  5. Sissel

    Hei:)
    Når du skriver langpanne , er det den store som tilhører stekeovnen? Mange har jo supplert med mindre langpanne ….

    • Ja du kan bruke den som følger med ovnen, men da får du en ganske lav klassisk brownies (ca høyde 1 – 1,5 cm) , du kan alternativt dobble oppskriften, eller bruke en springform eller en liten langpanne hvis du vil ha litt høyde på den, noe som og vil gjøre den litt mer chewy i midten:)

  6. Stine

    Åh det ser skikkelig godt ut! Kan man bruke vanlig chillipulver som man bruker i matlaging, eller er det en spesiell type til kakelaging?

    • Jeg vil anbefale og bruke det som heter tørket chilli/ Chilli flakes. altså ikke det som heter chillipulver:)

  7. Monica

    Ser fantastisk ut! Tenkte å servere den til noen som har cøliaki. Har du tips til hvordan den kan lages glutenfritt? Hvilket mel/mengde?

    • Hei jeg har desverre ingen erfaring med glutenfritt mel så her må du bare lese på pakken om fremgangsmåte i forhold til og bytte ut:)

Legg igjen en kommentar