Tjukklefse med brunostkrem

IMG_1517Dette og er en gammel lefseoppskrift jeg har arvet etter en av mine bestemødre

Og til denne oppskriften trenger du:(20 stk)

Tjukklefse:

5 dl Kulturmjølk

2 Egg

1/2 ts salt

250 g Sukker

1 ts Vaniljesukker

1 ts Bakepulver

1 ss Hjortetakk

1,5 kg Hvetemel

250 g Romtemperert smør

Brunostkrem:

100 g Romtemperert smør

200 g Melis

100 g finrevet Brunost (bruk den du liker best jeg bruker Gudbrandsdalsost)

1-3 ss Fløte

IMG_1479

1. Bland godt sammen kulturmjølk, egg, sukker, vaniljesukker, bakepulver og hjortetakk.

2. Bland sammen mel og smøret.

3. Bland melblandingen og melkeblandingen sammen.

4. Elt deigen godt og del opp i emner.

IMG_1480

5. Kjevle ut leiver til de er ca 3-4 mm i tykkelse.

6. Stikk ut rundinger med ett lokk eller lignende.

7. Stekes på middelsvarm takke til gyllne og lette.

IMG_1481

8. Avkjøl i klede.

9. Pisk melis ogsmør sammen.

10. Pisk så inn fløte til smørkremen blir luftig og fin.

11. Vend så godt inn finrevet brunost.

12. Smør på krem på lefsa og legg en lefse oppå.

13. Del opp i trekanter og server.

IMG_1524

Det er lov å la seg friste