Til denne oppskriften trenger du:
10 Terteskåler
(disse kan du velge om du vil lage selv oppskrift her og stek i f eks ett muffinsbrett eller om du kjøper ferdige former som f.eks her
Lemon curd:
4 Egg
Revet skall fra 2 sitroner
160 g sitronsaft
200 g Sukker
125 g Smør (romtemperert)
Marengs:
2 Eggehvitter
60 g Melis
Lemoncurd:
1. Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i i en kasserolle mens du rører godt til blandingen tykner.
2. Avkjøl til ca. 40 grader og ha i smør og pisk dette inn.
Marengs:
1. Pisk opp eggehvitter til det skummer.
2. Pisk så inn melisen litt etter litt til du har en stiv og seig marengs.
Montering:
1. Fyll tertebunnene med lemoncurd.
2. Bruk en sprøytepose og topp tertene med marengs.
3. Bruk en creme brulee brenner/skibrenner til og brenne av marengsen.
Det er lov å la seg friste