Sirupsnipper med karamelliserte pecannøtter

IMG_1728

Til denne oppskriften trenger du:

1½ dl Kremfløte

150 g Sirup

150 g Sukker

100 g Smør

450 g Hvetemel

½ ts malt Pepper

¼ ts malt Ingefær

¼ ts malt Anis

¼ ts malt Kanel

1 ts Hornsalt

1 ts Natron

1 eggehvitte til pensling

Til karamelliserte pecan nøtter:

150g Pecan Nøtter

100g Sukker

1d vann

IMG_1711

Karamelliserte nøtter:

1. ha alle ingrediensene til de karamelliserte nøttene i en kjele og kok opp under røring.

2. massen vil virke tørr da vannet har fordampet men fortsett og rør godt til allt sukkeret er smeltet så nøttene ikke blir alt for brent

3. Ha de over på bakepapir, bruk to gaffler til og skille de.

4. La de bli avkjølte

Sirupsnipper:

1. Kok opp sirup,sukker og fløte.

2. Ha i smøret og la det bli litt avkjølt.

3. Sikt i resten av ingrediensene. og elt deigen fast og fin.

4. Sett deigen kjølig en god stund, gjerne til dagen etter.

5. Kjevle ut deigen så tynt som mulig.

6. Skjær ut snipperektangler

7. Ha snippene over på ett bakepapir og pensle på eggehvitte og legg en pecan nøtt i midten.

8. Stek kakene på 175 grader i ca 6 minutter

9. Avkjøl på rist.

IMG_1727

Det er lov å la seg friste.