Dekke en kake med fondant /sukkerpasta/ marsipan

IMG_2638

For og gjøre dette trenger du:

2 smoothere

ca 500 g sukkerpasta/marsipan eller fondant

Kjevle

IMG_2630

1. Jobb sukkerpastaen myk og smidig med hendene.

IMG_2631

2. Kjevle den til en stor leiv i ca 2-3 mm i tykkelse, stor nok til og dekke kaken og litt til. er kaken 26 cm i diameter og 10 cm i øyden må den være minst 46 cm 2 ganger høyden pluss diameter, jeg liker og legge til 5-6 cm så jeg er helt sikker på jeg har nok.

(bruk litt melis om den setter seg fast i underlaget/kjevlen)

IMG_2632

3. Løft sukkerpastaen forsiktig over kaken.IMG_26334. Start og jobb fra toppen og bruk smootherene til og glatte ut sukkerpastaen.IMG_26345. Begynn og jobb deg nedover kanten, løft på enden på sukkerpastaen mens du jobber den nedover og strekker den litt for og dekke kaken pent uten og få bretter.IMG_26356. Da sukkerpastaen ligger pent på kaken bruker du ett pizzahjul til og skjære av det som er for mye.IMG_26367. Bruk 2 smoothere en på toppen og en på siden og jobb med de så du får glatte fine kanter.IMG_26388. Pynt f eks med en perlerad eller litt royal icing langs bunnkanten.