Trdelnik , Chimney cake , Skorsteinkake

I fjor februar var jeg i Praha/Tsjekkia og nesten rundt hvert eneste gatehjørne var det en Trdelnik selger, deilig gjærbakst stekt over glødende kull. Trdelnik kunne du få servert i utallige varianter tradisjonell trdelnik med sukker og kanel(visse steder også nøtter. i tillegg til utallige varianter med is, nutella, krem, bær etc. Og siden jeg er såpass nysgjerrig så måtte jeg bare spørre en av selgerne om oppskriften på trdelnik og den finner du litt lenger ned i innlegget. Så da vi kom hjem ønsket jeg å prøve og lage dette hjemme men da i stekeovnen. Jeg kjøpte med meg ett sett for og lage dette hjemme fra den tsjekkiske kjøkkenutstyr produsenten Tescoma.

Så hvor skal du få tak i bakesylindre? Tescoma føres av Traktøren kjøkkenutstyr her i Norge, og bakesylinderne finner du i katalogen til Traktøren på side 27, så hvis din nærmeste Traktøren ikke har inne kan de sikkert bestille til deg. Alternativt kan du prøve og lage noe tilsvarende av aluminiumfolie men jeg garanterer da ikke for resultatet.

Til denne oppskriften trenger du: ( 10 stk Trdelnik)

Deig:

900 g Hvetemel

75 g Melis

5 Eggeplommer

140 g Smør

2 dl Melk

20 g Gjær

Topping: ( Denne mengden på kaneltoppingen er ganske stor men det er lettere og få dekt de når du har litt mer og rulle de i)

300 g Sukker

4 ss Kanel

1 Sammenpisket egg

50 g Smør

1. Smelt smøret i melken og la avkjøle til ca 37 grader.

2. Ha alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin.

3. Kjør deigen til den blir smidig og fin og slipper bollen.

4. La deigen heve lunt i 30 min.

5. Ha deigen på ett bakebord og del opp i 10 emner.

6. Trill emnene til lange pølser.

7. Fest og rull deigpølsa på bakesylinderen.

8. Rull bakesylinderen litt på bordet for og feste deigen.

9. Pensle med egg og rull i sukker og kanel blandingen.

10. Stekes på 250 grader med grillelement og varmluft.

11. Snu bakesylinderene hvert minutt for og få de jevnt stekt, stekes i ca 10 minutter.

12. Ta trdelnik kakene ut av ovnen, pensle de med smeltet smør å ruller de i sukker og kanelblandingen enda en gang.

13. Ta de av bakesylinderene og avkjøl på rist.

PS. De smaker best mens de fortsatt er litt varme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *