Cupcakes:
250 g smør
4 dl sukker
6 dl hvetemel
4 store egg
2 dl fløte
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
1 plate toppris
Angel feather icing:
2 eggehviter
170 g sukker
2 ss vann
3 ss sirup eller glukose
1 ts vaniljeekstrakt,
ev. noen dråper konditor farge
CUPCAKE
1.Pisk smøret mykt.
2.Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en luftig smørkrem.
3.Pisk inn eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert.
4.Pisk inn vaniljeessensen.
5.Sikt sammen mel og bakepulver.
6.Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken. bruk en slikkepott til dette
7.Fordel deigen i muffinsformene til de er ca 1/4 fulle.
8. Ha i 1 bit toppris og fyll formene til de er 3/4 fulle.
9.Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min.
10.Avkjøl muffinsene i formen i 15 min. Løsne dem forsiktig og ta dem ut av muffinsbrettet. La de bli helt kalde.
Angel feather icing
1.Kok opp vann i en kjele.
2.Ha alle ingredienser unntatt vaniljeekstrakt og konditorfarge i en bolle som tåler varme.
3.Sett bollen i kjelen når vannet begynner å koke. Begynn å mikse på lav hastighet
4.Ha kjelen på varmen hele tiden. Miks i ca. 5-6 minutter til det har tredoblet i volum.
5.Ta kjelen av varmen, tilsett vaniljeekstrakt og konditor farge og miks videre i 1 minutt
6. Ha så icingen på avkjølte cupcakes og pynt etter eget ønske
Det er lov og la seg friste
1 kommentar