Tiramisu rett fra Italia

Sommeren er over og man lengter tilbake til late sommerdager, hos oss gikk turen til Italia. en av mine faste ting å gjøre på reiser er og teste ut spesialiteter for å så prøve og få tak i den beste oppskriften så man kan lage deilighetene hjemme selv. og en av oppskriftene fra denne turen ble en klassisk Tiramisu . Du kan velge og kun bruke rom, men det gir ikke den samme smaken, så jeg anbefaler og bruke både Marsala og rom i denne tiramisu oppskriften.

Og for og si det sånn, jeg har aldri smakt en så deilig og god tiramisu som denne, kanskje er det den beste tiramisu du også har smakt? Prøv den da vel?

Til denne oppskriften trenger du: (6 greie porsjoner)

4 Egg
75g Sukker
450g Mascarpone ost
2 ss Marsala vin
2 ss Mørk rom
100ml Kruttsterk espresso
Ca 18-24 Ladyfingers (Disse kan du kjøpe i velasorterte butikker, eller trykk på linken og få oppskriften)
Ett godt kakaopulver

  1. Start med og piske opp 3 av eggehvitene stive.
  2. Pisk de 4 eggeplommene med sukkeret til du har en luftig og fin eggedosis.
  3. Visp så inn mascarponen forsiktig inn i eggedosisen.
  4. Vend så inn eggehvitene i osteblandingen.
  5. Bland sammen Marsala, rom og espresso.
  6. Dynk ladyfingersene i espressoblandingen.
  7. Dander lagvis i 6 glass, først kjeks, så ostekrem før ett dryss kakaopulver. gjenta prosessen til glassene er fulle.
  8. Sett glassene kjølig i minst 4 timer gjerne mer.
  9. Før servering drysser du på ett fint lag kakao på toppen.
  10. Sett deg og nyt deilig tiramisu rett fra italia.