Smørbrødkake / Smörgåstårta

IMG_6685

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

50 gram smør

600g  hvetemel

3,5 dl melk

25 gram gjær

1 ts salt

1 Egg

1/2 ts bakepulver

IMG_6666

1. Smuldre smøret i melet.

2. Varm melken til ca. 37 grader og løs opp gjæren i melken.

3. Bland sammen alle ingrediensene og elt deigen godt sammen, og dekk bollen med ett kjøkkenhåndkle.

4. Hev til dobbel størrelse.

5. Bak ut til ett brød og legg det i en bakepapirkledd springform og dekk med ett kjøkkenhåndkle og hev til dobbel størrelse.

6. Stek på 250 grader i ca. 35 min midt i ovnen.

IMG_6667

7. Avkjøl på rist

Dette kan du dele opp i 4 lag og fylle med det du ønsker, det jeg valgte og fylle med denne gangen var:

Lag 1:

Kyllingsalat:

300 G kylling kjøtt

3 stk vårløk

200 g Majones

1 ts Karri

1 fedd Hvitløk

1. Hakk opp vårløk , hvitløk og kylling.

2. Bland sammen med majones og karri.

3. Lag denne gjerne dagen før så smakene får satt seg.

IMG_6673

Lag 2:

100 g Strimlet spekeskinke

150 g rømme

litt gressløk

1. Smør på rømme og legg så på skinke før du har over litt gressløk

Lag 3:

200 g reker

100 g Majones

4 egg i skiver

60 g Vårløk

1. Smør på majones og strø over reker,egg og vårløk.

Utvendig:

300 g Majones

1 Agurk i skiver

1 tomat

reker

6 kokte egg

1. Dekk kaken i ett tynt lag majones og pynt med eggeskiver, agutkskiver og reker.

2. Skjær av skinnet på en tomat i en strimmel og lag en rose du fester midt på kaken.

3. Pynt ellers etter eget ønske.

IMG_6692

Det er lov å la seg friste