Søtt, salt, bittert, sprøtt, seigt og mykt i en terte, den perfekte kombinasjonen.
Til denne oppskriften trenger du:
Bunn:
2 Pakker Oreokjeks.
120 g Smør
Karamellfyll:
Salt karamellsaus men lag med bare halvparten av fløten så den blir litt tykkere (oppskrift her)
Sjokoladefyll:
200 g Bitter sjokolade
3 dl Fløte
Pynt:
Flaksalt
1. Fjern oreokremen fra kjeksene.
2. Knus kjeksene mens du smelter smøret.
3. Bland sammen kjeksmuler og smør.
4. Trykk ut kjeksblandingne i en rektangulær terteform.(12x28cm)
5. Sett i kjøleskapet.
5. Lag karamellsaus etter denne oppskriften men bruk bare halvparten av fløten.
6. Da karamellen er blitt lunken hell den over tertebunnen og sett i kjøleskap.
7. Hakk opp sjokoladen mens du varmer fløte til kokepunktet.
8. Hell fløten over sjokoladen og rør forsiktig til det er godt og jevnt blandet.
9. Da sjokoladefyllet har nådd romtempratur hell det forsiktig over i terteformen.
10. Avkjøl terten i minst 4 timer før servering.
11. Pynt med flaksalt.