Rabarbrabrus

Rabarbraen er på topp om dagen så hvorfor ikke lage en deilig rabarbrabrus av denne syrlige og gode grønnsaken som det faktisk er, skikkelig smak av barndom <3

Rabarbra brusen får en fantastisk flott lyserosa farge som smaker utrolig godt.

Til denne oppskriften trenger du:

1 kg Rabarbra

120 g Sukker

Vann

1.  Her finnes det  ulike måter og få ut saften til rabarbraen, jeg velger og kjøre den gjennom en juicemaskin, du kan også dele rabarbra i biter og koke opp med litt vann og sile av blandingen da rabarbraen har sluppet væsken.

2. Bland rabarbra juice med sukker og varm opp til alt sukkeret har blitt oppløst.

3. Avkjøl så rabarbrajuicen.

4. Smak til rabarbrajuicen så du får den i den styrken du vil jeg blander 4 dl juice på 6 dl vann.

a)Med spuma: Bland rabarbrajuicen med vann og ha over i en spumaflaske(1 liter)  Tilsett to patroner CO2 og vend flasken noen ganger før du setter den 2 timer i kjøleskap før servering,  Hold flasken oppreist når du tømmer flasken for gass før du skrur av toppen for servering.

b) Med Brusmaskin: Bland rabarbrajuicen med vann og ha over i en brusmaskin flaske, tilsett kullsyre etter eget ønske.

c) Med Farris: Bland rabarbrajuicen med farris

d) Uten bobler: Bland rabarbrajuicen med vann.

5. Server i glass med isbiter.

IMG_8359