Praha byen med de tusen spir

IMG_7431

Den siste uken har jeg hatt vinterferie noe som vi valgte og tilbringe i  den fantastiske byen Praha, og det er ikke uten grunn att denne byen kalles for en av Europas vakreste byer.

Praha byr på mer enn kun vakre bygg og kulturopplevelser, men byen kan og friste med god mat og  tradisjonell bakst.

IMG_7094

På nesten hvert eneste gatehjørne vil du finne utsalgsteder for tradisjonelle skorsteinskaker, dette er en type gjærbakst som blir grillet over kull får rullet i sukker, noen blander og i kanel, nøtter etc du kan også velge og få disse fylt med is, krem, nutella, sjokolade etc. men selv syns jeg den orginale er best med bare sukker og nøtter. Oppskriften på disse deilige kakene vil komme på bloggen etterhvert da jeg klarte og få med meg oppskriften på disse av en lokal selger der nede.

Byen byr også på mange gode resturanter, noen serverer tradisjonell mat fra tsjekkia, mens andre velger og gjøre sine moderne vrier, og tre av de vi valgte og besøke vil jeg gjerne anbefale videre til dere.

Lavička

Denne resturanten serverer god og tradisjonsrik mat for en billig penge, denne resturanten ble også anbefalt av hotellet vi bodde på, Jeg valgte her og spise Andebryst med enokisopp, mens min samboer valgte svinebiff med stuede grønsaker.

IMG_7105 IMG_7104

 

 

 

 

 

 

 

InLoco

Denne resturanten serverte god tradisjonsmat med ett hovedfokus på ulike typer øl. Her valgte jeg og gå for tradisjonsretten med konfitert and med rødkål, mens min samboer gikk for en klassisk cheese burger

IMG_7226 IMG_7225

 

 

 

 

 

 

 

Casserol

Denne resturanten finner du ikke langt fra karlsbroen, selve resturanten ligger nede i en kjeller i fra 1200 tallet, og har ett moderne preg på den tradisjonelle maten i tsjekkia. resturanten har i tillegg åpent kjøkken så man kan følge med på hva kokkene holder på med.

På denne resturanten valgte vi å gå for deres smaksmeny som ba på 7 fantastiske retter servert med deilig vin som harmonerte med maten.

Ny mappe (4)2

 

Så har du muligheten anbefaler jeg deg og ta deg en tur til denne fantastiskebyen enten bare for en weekend eller en uke:)

IMG_7144