Pizzasnurrer

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:(ca 24 stk store)

950-1100 g Hvetemel

(Tilsett mel til du har en passe klissete deig)

1 ss honning

6 dl Melk

50 g Gjær

1/2 ts bakepulver

100 g Smør romtemperert

1 ss sitronsaft

1 Egg

1 ts salt

Fyll:

400 g Kjøttdeig

1 Boks tomatpure

1 Liten løk

3 Fedd hvitløk

1 Stang stangseleri

1 Håndfull urter(oregano og basilikum)

300 g Revet god ost ( jeg liker og blande 2-3 ulike ostetyper)

Litt hakkede urter til pynt.

Fyll:

1. Surr kjøttdeig i en panne

2. Hakk opp alle grønsakene og urtene i små biter og ha i pannen.

3. Ha i tomatpure og rør godt rundt til alt er blandet, smak til med salt og pepper.

4. Avkjøl blandingen.

Deigen:

1. Bland egg, honning, og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader.

2. Rør ut gjæren i melkeblandingen.

3. Elt mel, bakepulver, sitronsaft og melkeblandingen godt sammen,10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd.

4. Elt inn det romtempererte smøret og salt de siste minuttene å elt til du har en smidig og god deig.

6. Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.

7. Ha deigen over på ett melet bakebord  og kjevle ut rektangulære leiver og smør på kjøttblandingen og rull sammen til en rull.

8. Del opp i 5 cm tykke biter og legg på bakebrett.

9. Dekk med ett kjøkkenhåndkle og hev til dobbel strl.

10. Dryss over revet ost og urter

11. Stekes på 225 grader midt i ovnen i 10-12 min

12. Avkjøl på rist.

IMG_5825

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar til Danne Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *