(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du:(ca 24 stk store)
950-1100 g Hvetemel
(Tilsett mel til du har en passe klissete deig)
1 ss honning
6 dl Melk
50 g Gjær
1/2 ts bakepulver
100 g Smør romtemperert
1 ss sitronsaft
1 Egg
1 ts salt
Fyll:
400 g Kjøttdeig
1 Boks tomatpure
1 Liten løk
3 Fedd hvitløk
1 Stang stangseleri
1 Håndfull urter(oregano og basilikum)
300 g Revet god ost ( jeg liker og blande 2-3 ulike ostetyper)
Litt hakkede urter til pynt.
Fyll:
1. Surr kjøttdeig i en panne
2. Hakk opp alle grønsakene og urtene i små biter og ha i pannen.
3. Ha i tomatpure og rør godt rundt til alt er blandet, smak til med salt og pepper.
4. Avkjøl blandingen.
Deigen:
1. Bland egg, honning, og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader.
2. Rør ut gjæren i melkeblandingen.
3. Elt mel, bakepulver, sitronsaft og melkeblandingen godt sammen,10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd.
4. Elt inn det romtempererte smøret og salt de siste minuttene å elt til du har en smidig og god deig.
6. Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.
7. Ha deigen over på ett melet bakebord og kjevle ut rektangulære leiver og smør på kjøttblandingen og rull sammen til en rull.
8. Del opp i 5 cm tykke biter og legg på bakebrett.
9. Dekk med ett kjøkkenhåndkle og hev til dobbel strl.
10. Dryss over revet ost og urter
11. Stekes på 225 grader midt i ovnen i 10-12 min
12. Avkjøl på rist.
Gud så mycket gott det finns på den här bloggen.
Kommer att använda flera av recepten 🙂
Så hyggelig att du liker siden:)
Håper det smaker:)