Til denne oppskriften trenger du:
Bunn:
2 Egg
60 g sukker
60 g Hvetemel
1/2 ts Bakepulver
(0,5 dl Pasjonsfrukt pure til dynking)
Mousse:
4 Gelatin plater
5 dl Fløte
2 dl Pasjonsfrukt pure
10 stk Pasjonsfrukt kremkuler (alternativt 100 g hvit sjokolade)
Shiny glasur:
50g Sukker
0,5 dl Pasjonsfrukt pure
0,5 dl Vann
2 Gelatin plater
1 ss Glukose
2 Dråper gul konditorfarge
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis
2. Vend inn mel og bakepulver.
3. Ha over i en smurt springform(26 cm)
4. Stekes på 180 grader i 20-25 min. (bruk en kakenål og sjekk kaken det skal ikke sitte igjen noe på pinnen.
5. Avkjøl bunnen før du dynker den.
6. Bløtlegg gelatinen mens du varmer opp pasjonsfruktpure og sukker.
7. Pisk opp Fløten til krem og vend inn hakkede pasjonsfrukt kremkuler eller hvit sjokolade.
8. Ta pasjonsfrukt pureen av varmen og rør ut gelatinen.
9. Vend sammen krem og pasjonsfrukt pure og fordel over bunnen.
10. Sett til avkjøling en time i kjøleskap før du setter den en time i fryser.
11. Varm opp vann,sukker og pasjonsfruktpure opp til kokepunktet, ha i oppbløtede gelatinplater og Glukose.
12. La glasuren få avkjøle seg, den skal ikke stivne.
13. Ta frem kaken og sett på fat, tøm glasuren forsiktig over og den vil stivne ganske momentant på kaken.
14. Pynt med halve kremkuler eller frisk frukt og bær.
Hva er pasjonsfrukt kremkuler, og hvordan lager man det?