hva er vel bedre enn en fløtemyk krokanis uten tilsatt sukker da solen skinner på sitt sterkeste?
Til denne oppskriften trenger du:
Krokan:
100g Mandler
3ss Sukrin
1ss Smør
Vaniljeis:
4 eggeplommer
1 vaniljestang
2 ss sukrin
2 ss stevia
2,5 dl fløte
Krokan:
1. Skold mandlene og hakk de opp.
2. Ha smør og sukrin i en kjele på middels varme tild det blir gyllent.
3. Ha i mandlene og la d koke noen minutter til
4. Tøm massen på ett bakepapir og avkjøl
5. Knus så den avkjølte krokan massen i mindre biter.
Is:
1. Pisk eggedosis av sukrin,stevia og eggeplommene.
2. Skrap ut frøene av en vaniljestang og ha i eggedosisen.
3. Pisk fløten stiv for seg selv.
4. Vend eggedosisen og krokanen inn i den piskede fløten.
5. Sett i frysern i ca 4-5 timer.
Det er lov og la seg friste

Hørtes godt ut! Blir sukrinen krokan når den ikke lar seg karamellisere?
Den blir krokan aktig blir jo ikke som vanlig krokan, men blir ett godt alternativ:-)