Gjærbakst er min aller største svakhet her i livet, og kanelsnurrer er en av favorittene, disse kanelsnurrene er i tilleg toppet med en deilig snøfriskglaze som passer utrolig godt mot de søte bollene.
Til en form kanelsnurrer trenger du:
50 g Gjær
5 dl Melk
150 g Sukker
4 ts Kardemomme
1 Egg
1000g Hvetemel
150 g Mykt smør
1 ts Bakepulver
Fyll:
50 g Mykt smør
50 g Sukker
50 g Brunt sukker
litt Kanel
Snøfriskglaze:
1 pakke snøfrisk
50 g Melis
1 ss Sitronjuice
For ett brett kanelsnurrer ca 12 stk.
1. Varm melken til ca 35 grader.
2. Elt sammen alle ingrediensene til deigen utenom smøret.
3. La deigen elte i 15 min før du så elter inn smøret i terninger.
4. La deigen heve 45 min.
5. Kjevle deigen ut til en stor leiv og smør på smør før du har på sukker, brunt sukker og kanel.
6. Rull så sammen leiven og del oopp i 12 like deler.
7. Plasser delene i en bakepapirkledd bakeplate.
8. La heve ca 45 min.
9. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 min.
10. Avkjøl hele formen på rist.
11. Pisk sammen snøfrisk, melis og sitronjuice.
12. Ha glazen over de avkjølte bollene, pynt gjerne med litt tørkede blomster.