Kake-husets 10 tips til perfekte makroner

Her har jeg samlet alle mine beste tips for og kunne oppnå de perfekte makronenene.

IMG_1013

1. Bruk alltid romtempererte ingredienser da dette gir ett  bedre resultat.

2. Husk og velge mandelmel som ikke er fett redusert, hvis du lager ditt eget mandelmel kan du velge og skolde mandlene for og få de helt hvite før du kverner det i en mandel kvern. IKKE bruk blender eller foodprosessor til og kverne mandlene da dette spalter ut mandelolje og du vil ende med makroner som er hule inni.

3.Husk att da du skal røre mandelmel/melis sammen med marengs skal du piske endel av luften ut av massen, men pass på så den ikke blir for tynn.

4. Da du skal blande marengs og melis/mandelmel er det viktig att røren verken er for tynn eller for tykk, den skal være såppas flytende att da du løfter røra med ballongvisp skal den "falle sammen", ett godt tegn og se etter er gjenskinn i røra du har laget fra lyset.

5. Bruk gjerne makron matte eller lag deg en mal som du sprøyter over for og lettere oppnå perfekte og like makroner.

6. Etter att makronene er sprøytet ut på brett er det viktig og la de tørke så de får dannet seg en hinne på toppen, dette kommer litt ann på tempratur og luftfuktighet i rommet men en grei huske regel er 45 minutter i fintvær og 60 minutter i dårlig vær.

7. Da du steker kan du godt bruke ett stekebrett over det du steker på for en ekstra trygghet for att de ikke skal sprekke.

8. Har du vært uheldig og makronene har sprukket kan du spraye på litt vann, de vil ikke bli penere men de vil få en bedre smak da de får tilbake litt fuktighet.

9. Syns du makronene sitter litt fast kan du slenge de i fryseren noen minutter og du kan enkelt fjerne de fra papiret.

10. Fyll så makronene med fyllet du ønsker, og jeg anbefaler og fylle de før du lar de vente i kjøleskap eller fryser til dagen derpå for da smaker de bedre enn da de er nystekte.

IMG_1018

Lykke til

1755549-9-1374060587672-n600