I morgen er det valentines og derfor har jeg laget denne kaken perfekt og dele mellom to.
Til denne oppskriften trenger du:
Bunn:
5 Oreo kjeks
20g Smør
Fyll:
100 g Jordbær
2 Gelatinplater
2 ss sukker
0,75 dl fløte
litt marsipan eller sukkerpasta
Topping:
50g Sjokolade
0,3 dl Sirup
0,3 dl Vann
150 g Melis
Bunn:
1. Knus kjeksen mens du smelter smøret.
2. Bland den knuste kjeksen med smøret.
3. Trykk bunnen ned i en dessertring jeg har brukt en på 10 cm.
4. Sett til avkjøling.
Fyll:
1. Kjør jordbær og sukker i blender til du har puree.
2. Sil pureen
3. Pisk opp fløten til krem
4. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min før du smelter det over lav varme.
5. Bland Gelatin, krem og jordbær pure med hverandre.
Montering:
1. Ta ut bunnen fra kjøleskapet og ha på jordbær fromasjen i yttrekant så det danner en ring.
2. Ha lemoncurd i midten.
3. Ha mer jordbær fromasj over og bruk gjerne en spatula for og få den helt glatt.
4. Kjevle ut litt marsipan eller sukkerpasta og trykk ut en sirkel lik dessertringen i strl og legg oppå.
5. Avkjøl massen noen timer.
Sjokoladeskall:
1. Varm opp sirup, melis og vann over vannbad.
2. I mellomtiden rasper du opp sjokoladen
3. Da melisblandingen er blandet tilsetter du sjokoladen.
4. Bland godt.
5. Ta kaken ut av dessert ringen og sett over på rist og ha på sjokoladen utenpå.
6. La sjokoladen stivne og pynt etter eget ønske. (dekk den gjerne flere ganger med sjokolade så du får ett tykkt fint lag)
Det er lov å la seg friste
Tusen takk for deling av alle de gode kakene du legger du 😉
Pga av deg har jeg begynt å bake litte grann fordi du skriver så utfyllende på oppskriftene 🙂
Jeg har bakt Hamarbollene,og det er noe av det beste vi har smakt,og for ikke å glemme den gode vaniljekremen i de bollene 🙂 Nå lager jeg den alltid fra bunnen hvis jeg skal bruke det 🙂 Selvtilliten min på kjøkkenet har steget masse pga dine oppskrifter så igjen TUSEN TAKK 🙂
Klem Bjørg.
Så utrolig hyggelig og høre:-) Tusen takk til deg som prøver oppskriftene mine og blir fornøyd:)
Mvh Kake-huset
Nam!!