Jordbærfromasj kake med ett hjerte av sitron

I morgen er det valentines og derfor har jeg laget denne kaken perfekt og dele mellom to.

IMG_3096

Til denne oppskriften trenger du:

Bunn:

5 Oreo kjeks

20g Smør

Fyll:

Lemoncurd

100 g Jordbær

2 Gelatinplater

2 ss sukker

0,75 dl fløte

litt marsipan eller sukkerpasta

Topping:

50g Sjokolade

0,3 dl Sirup

0,3 dl Vann

150 g Melis

IMG_3076

Bunn:

1. Knus kjeksen mens du smelter smøret.

2. Bland den knuste kjeksen med smøret.

3. Trykk bunnen ned i en dessertring jeg har brukt en på 10 cm.

4. Sett til avkjøling.

IMG_3078

Fyll:

1. Kjør jordbær og sukker i blender til du har puree.

2. Sil pureen

3. Pisk opp fløten til krem

4. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min før du smelter det over lav varme.

5. Bland Gelatin, krem og jordbær pure med hverandre.

IMG_3079

Montering:

1. Ta ut bunnen fra kjøleskapet og ha på jordbær fromasjen i yttrekant så det danner en ring.

2. Ha lemoncurd i midten.

IMG_3081

3. Ha mer jordbær fromasj over og bruk gjerne en spatula for og få den helt glatt.

4. Kjevle ut litt marsipan eller sukkerpasta og trykk ut en sirkel lik dessertringen i strl og legg oppå.

IMG_3082

5. Avkjøl massen noen timer.

Sjokoladeskall:

1. Varm opp sirup, melis og vann over vannbad.

2. I mellomtiden rasper du opp sjokoladen

3. Da melisblandingen er blandet tilsetter du sjokoladen.

4. Bland godt.

5. Ta kaken ut av dessert ringen og sett over på rist og ha på sjokoladen utenpå.

IMG_3086

6. La sjokoladen stivne og pynt etter eget ønske. (dekk den gjerne flere ganger med sjokolade så du får ett tykkt fint lag)

IMG_3096

Det er lov å la seg friste