Eple terte

IMG_3208

Til denne oppskriften trenger du:

260 g Hvetemel

160 g Melis

1 ts Salt

100 g Mandelmel

150 g Ekte Smør

60 g Fløte

3 Eggeplommer

1 ss Ekte vaniljesukker

Fyll:

1 Egg

20 g Sukker

1 dl kremfløte

1 stort Eple i fine skiver

1 ss sukker som blandes med 1 ts kanel. til dryss på toppen

 IMG_3128

Deig:

1. Bland melis, mandelmel, vaniljesukker, salt, hvetemel og smør godt til det får en sandete konsistens.

2. Tilsett fløte og eggeplommer og bland deigen godt,

3. Legg deigen i kjøleskap i noen timer til den er gjennomkald og har fått satt seg, gjerne natta over.

4. Kjevle ut deigen (ca2-3mm) og dekk en terteform jeg har brukt engangs i 20 cm i diameter og denne deigen gir deg da 6 terter.

5. Avkjøl formene ca 1 time i kjøleskap.

6. Prikk bunnen med en gaffel.

7. Forstek midt i ovnen på 180 grader i ca 10 min

IMG_3202

8.Pisk opp sukker, fløte og egg.

9. Ha dette i tertebunnen og legg på epleskiver og dryss over kanel og sukker.

10. Stek i ca 15-20 min til den er gyllen og fin.

11. Avkjøl litt og server lunken med is eller vanilje kesam.

IMG_3210

Det er lov å la seg friste.