Den store julekakeboka av Aase Dotterud

IMG_2029Den store julekakeboka

Oppbygging av boken:

Oppskriftene kommer i tur og orden og svinger oss gjennom alle de klassiske julekakene mange lager til jul, i tillegg til noen oppskrifter på mer moderne julekaker som Julecupcakes og lignende. Alle oppskriftene er veldig lette å sette seg inn i, og alle oppskriftene har i tillegg en liten info tekst om kaken rett under tittelen på oppskriften. Denne boken er en skatt for alle og ha liggende i kokebokhyllen der våre tradisjonsrike oppskrifter til jul er samlet mellom to permer.

Og bakerst i boken finner du også avdelt i ulike kategorier som gjør det lett for deg og finne frem som f.eks. glutenfrie kaker, gjærbakst, og myke kaker

Mine favoritt oppskrifter:

Sjakkruter, Kransekake og Fattigmann

Hvem passer boken for:

Boken passer for alle som har interesse av de klassiske julekakene vi har i landet helt fra avletter fra Gudbrandsdalen til fattigmann

 

Fra baksiden av boken:

Ingenting er så koselig som å bake til jul! Fersk julebakst skaper garantert julestemning, enten du holder fast ved de tradisjonelle sju slagene eller nøyer deg med og bake noen få sorter.

I denne boka finner du alle tenkelige kaker som hører julen til. Tradisjonsrike og populære kaker som pepperkaker, krumkaker, kransekake, smultringer, goro, berlinerkranser og serinakaker er selvsagt med. Ønsker du og prøve deg på noe nytt til jul, finner du også oppskrifter på cupcakes og cookies. I alt inneholder boka 53 oppskrifter – fra bestemors tradisjonsrike småkaker til formkaker, glutenfrie kaker, lettbakte kaker, gjærbakst, og nykommere fra andre land.

Skap din egen juletradisjon ved og bake de sortene du liker best og som betyr noe for deg. Ta med barna rundt bakebordet, eller ha bakekveld med venner der alle lager en deig hver og deler kakene etterpå.