Til denne oppskriften trenger du: (2 brød)
20 gram Gjær
1 L Saup/kjernemelk (kan alternativt bruke skummet kulturmelk)
100g sammalt Hvete
100g sammalt Havre
100g sammalt Rug
1 kg Hvetemel
1 ts salt
1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, deigen skal være ganske løs.
2. Sett til heving i kjøleskapet i 10-12 timer.
3. Velv deigen over på ett bakepapir og form 2 brød, bruk litt mel til og bake de ut så setter de seg ikke fast i fingrene.
Hei! Tenkte å prøve meg på dette brødet: )Men når det står sammalt rug, havre og hvete – mener du da GROVT sammalt eller sammalt – FINMALT?
🙂
Om du bruker finmalt eller grovmlt har ingen innvirkning, men ved og bruke Grovmalt får du en «grovere konsistens av brødet, men bruker du finmalt vil det få en «finere» konsistens:)
Hei! Tenkte å prøve meg på dette brødet: )Men når det står sammalt rug, havre og hvete – mener du da GROVT sammalt eller sammalt – FINMALT?
🙂