Berlinerbolle

IMG_3365

Til denne oppskriften trenger du:

900 g Hvetemel

1/2 ts salt

1 ss Ekte vaniljesukker (eller 1 ts vanlig vaniljesukker)

100 g Sukker

50 g Gjær

2 Egg

5 dl Melk

3 ss Smør (romstemperert)

(sukker og syltetøy)

1,5-2 l Olje til fritering

IMG_3352

1. Varm opp melk og sammenpisket egg til ca 37 grader.

2. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland inn melkeblandingen og elt godt, gjerne 10-15 min.

3. Mot slutten elt inn romtemperert smør, deigen vil være litt løs.

4. La deigen heve til dobbel størelse.

5. Kjevle ut deigen på ett melet bakebord til en leiv som er ca 1,5-2 cm i tykkelse.

IMG_3355

6. Bruk ett glass eller dessert ring og stikk ut boller.

7. La heve i ca 15- 20 min under kjøkkenhåndkle mens du varmer opp oljen til 180 grader.

IMG_3363

8. Friter bollene til de blir Fint stekt, snu de halveis, ca 1 min på hver side. (ikke ha for mange boller i kjelen om gangen)

9. Ta de varme bollene og rull i sukker før du setter de til avkjøling på rist.

10. Lag ett lite hull i siden av bollen og sprøyt inn syltetøy eller vaniljekrem.

11.. Server og nyt.

IMG_3358

Det er lov å la seg friste