Deilig Gresskarkrydderkake med osteglasur og krydderkaramell !!! Har du skjært ut gresskar i år og lurer på hva du skal lage av allt kjøttet fra gresskaret? Hva med og prøve denne enkle og deilige kaken:)
Til denne oppskriften trenger du: ( til en langpanne med Gresskarkrydderkake med osteglasur og krydderkaramell , du kan også halvere oppskriften)
700 g hvetemel
3 ts bakepulver
400 g lyst brunt sukker
3 ts Gresskarkrydder(se oppskrift under)
2 ts natron
1 ts salt
8 egg
400 g Smeltet smør smør
900 g revet gresskar
Glasur:
200 g kremost naturell
60 g smør, mykt/romtemperert
500 g melis, siktet
1 ss Melk
Gresskarkrydder:
18 g Kanel
4 g Muskattnøtt
4 g Ingefær
3 g Nellik
3 g Allehånde
Krydderkaramellsaus:
2,5 dl fløte
3 ss smør
100g sukker
1ss Ekte vaniljesukker
1-2 ts Gresskarkrydder (smak til)
Start med Krydderkaramellsausen:
1. Smelt sukkeret til det blir gyllent i en kasserolle.
2. Tilsett fløten litt og litt, det vil kunne klumpe seg litt men rører du godt vil dette jevne seg ut med varmen.
3. Da all fløten er godt blandet ha i smør og krydder.
4. La koke 5-8 min. på middels varme.
Kaken:
1. Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver, krydder, natron og salt i en bakebolle.
2. Smelt smør og avkjøl litt.
3. Rør eggene sammen med smøret.
4. Bland sammen de våte og tørre ingrediensene.
5. Rør inn revet gresskar.
6. Ha røren over i en stor langpanne.
7. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 40-45 min
8. Avkjøl.
Kremen:
1. Pisk sammen smør og melis.
2. Pisk så inn kremosten.
3. Tilpass kremen med litt melk eller mer melis så du får en stiv og god krem.
Montering:
1. Del opp kaken i passende stykker.
2. Sprøyt ut litt krem på hver bit og drissle over krydderkaramell.
3. Pynt gjerne med noen salte gresskarfrø.
