Eple og kanel fletter

IMG_1044(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

1000 g Hvetemel

5 dl Melk

25g  Gjær

150 g Sukker

1 ts  Kardemomme

1/2 ts salt

1 Egg(+ ett pisket egg til pensling)

150 g Smør

Fyll:

5ss Kanel

10ss Sukker

6 epler

(evt. litt valnøtter til pynt)

IMG_1025

1. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin utenom smøret.

2. Da deigen slipper bollen tilsetter du smøret og lar det hele kjøre til smøret er godt kjørt inn.

3. Dekk bollen med plast.

4. La heve til dobbel størrelse.

5. Ha deigen på ett melet bord.

6. Del deigen  2 emner.

7. Kjevle deigen til ett rektangel ca 60 cm.

8. Ha på epleskiver og strø sukker og kanel på rektangelet.

9. Brett den ene halvdelen over den andre.

10. Del opp i 8 lengder i bredden.

11. Del opp på lengdene på langs midt på, la det bli igjen ca 1 cm på oversiden. så du ender opp med en lengre «pølse»

12. ta en pølse og form en løkke på midten, deretter fører du endene over og gjennom sirkelen til du er kommet helt rundt, dytt enden inn i midten.

1755549-11-1382702197294

13. Legg på ett steke brett.

14. Gjør det samme med den andre halvdelen av deigen.

15. Sett ovnen på 225 grader.

16. La heve til dobbel størrelse ca 30 min.

17.Pensle med egg og pynt gjerne med litt hakkede valnøtter.

18. Stek i 13-14 min midt i ovnen til gylne.

19. La avkjøle på rist.

IMG_1035

Det er lov å la seg friste

4 kommentarer

  1. Bra oppskrift!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

  2. Hei …Fin side du har og takk for at du deler disse godsakene med oss .. De skal prøves i morgen ..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *