(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du:
3 dl Lunket vann
1 Egg
25gr gjær (Dobble gjerne oppskriften etter anntal brød du vil ha men ikke brukl mer enn 50 g gjær)
1/2ts Salt
25 g Smør(Bruk melkefri margarin om du vil ha de melkefri)
1ss Sukker
1 ss Sitronsaft
40 g siktet Hvetemel
320 g Fibra mel
80 g siktet Byggmel
80 g siktet Rug
1. Elt alle ingrediensene godt sammen 15 min med maskin 20 min hvis du gjør det for hånd.
3. Ha deigen på ett melet bakebord og form ett brød, bruk gjerne form.
4. Legg brødet på bakeplate og hev til dobbel størelse.
5. Stek i ca 25-35 minutter på 225 grader (til brødet er gyllent og gir en hul lyd)
6. Avkjøl på rist
Det er lov å la seg friste
Du er flink med baksten. Samt det ser delikat ut
Hei:) Er denne oppskiften til et brød? 🙂
Dette er til ett brød ja:)