(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du:
350g Hvetemel
25 g Gjær
1dl Melk
250g Sukker
3 Egg
200g Smør
3dl blåbær syltetøy
200 g bjørnebær
1 egg til pensling
1. Bland mel,tørrgjær,sukker i en bakebolle.
2. Ha i lunken melk og lettpiskede egg.
3. Pisk noen minutter før du tilsetter smeltet smør.
4 La maskinen kjøre i 15-20 minutter så deigen blir seig og fin.
5. La deigen heve under hånkle i romstempratur i 1 time(dobbel størrelse).
8. Kjevle ut deigen til en tynn leiv, og smør på blåbær syltetøy og hakkede bjørnebær.
8 Rull leiven sammen og kutt i passelige biter og fyll opp en springform.
9. La heve på benken i ca 1 time.
10. Pensle med pisket egg.
11. Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca 50-60 min hvis den blir fort brun legg litt bake papir over inni ovnen.
Pynt gjerne med litt melis dryss og hakkede nøtter.
Det er lov å la seg friste