Vinteren har biti seg fast her ute så hva passer ikke bedre enn en frisk vinterkake ? En vinterkake med en deilig smak av boysenbær og med en herlig og crunchy sjokoladebunn.
Til denne kaken trenger du (18cm form)
Bunn:
2 dl Cornflakes
100 g Sjokolade
Fyll:
2 dl Boysenbær syltetøy
Mousse:
1 dl Boysenbær syltetøy
3 dl Fløte
1 Eggehvite
50 g Sukker
6 Gelatin blad
Kake-husets speilglasur:
100 g Søtet kondensert melk
150 g Sukker
75 g Vann
175 g Hvit sjokolade
13 g Gelatinpulver( 2 dl Varmt vann)
Konditorfarge
Pynt:
Snøfnugg laget av fondant
Start med bunnen:
1. Smelt sjokoladen og rør inn cornflakesen.
2. Press bunnen i en smurt 16 cm form.
3.Avkjøl i kjøleskap til det stivner.
Fyll:
1. Ha syltetøyet i en plastfoliekledd form på 16 cm og sett i fryser så det stivner.
Mousse:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.
2. Pisk opp fløten.
3. Pisk opp eggehviten med sukkeret.
4. Smelt gelatinen.
5. Bland sammen krem og boysenbærsyltetøy.
6. Bland inn eggehvitene.
7. Bland så inn den smeltede gelatinen.
Montering:
1. Ha moussen i en 18 cm form
2. Legg på det fryste syltetøyet.
3. Legg på bunnen.
4. Gi bunnen ett press ned så bunnen kommer ned i moussen.
5. Sett kaken i kjøleskap til den stivner før du fryser den.
Glasering:
1. Ha gelatinpulver i en bolle og tøm over varmt vann og la stå til gelatinen har svulmet opp.
2. Kok opp kondensert melk, sukker og vann.
3. Hakk opp sjokoladen i små biter hvis du ikke bruker sjokoladepletter.
4. Da melkeblandingen koker slå av plata og rør inn gelatinen til den er oppløst.
5. Ha sjokoladen i en glassbolle og hell over melkeblandingen.
6. La blandingen stå 5-6 minutter, og ha i konditorfarge.
8. Finn frem en stavmikser å kjør blandingen til alle sjokoladeklumper er borte.
9. Sil av blandingen og avkjøl den til 33-34 grader.
10. Ta kaken ut av formen (sett gjerne kaken 30 min i fryseren før du glaserer den så blir glasuren penere) og sett den på en plate som er mindre enn kaken, sett kaken så på ett norgesglass eller lignende så den kommer litt opp, i en langpanne som samler opp glasuren.
11. Da glasuren er 33 grader tømmer du den over kaken først rundt langs kanten før midt i.
12. La kaken renne av seg i 5 minutter før du kutter av det som har dryppet og stivnet.
13. Ha kaken over på ett kakefat og pynt med snøflak