Tjukkmjølksis

Tjukkmjølksis må være en av mine absolutt favoritt is typer, deilig og fyldig smak, litt syrlig og bare en helt fantastisk konsistens, isen tar kanskje litt tid og lage men den er totalt verdt det.

Til denne oppskriften trenger du:

2,5 dl kremfløte

2 dl tjukkmjølk

Frø fra en vaniljestang

125 gr sukker

20 gr glukose

100 gr eggeplommer (4-5 stk)

1/2 ts Johannesbrødkjernemel (kan sløyfes men dette hjelper for og få en myk og god is.

1. Pisk opp eggeplommene med sukkeret og frø fra en vaniljestang til stiv eggedosis.

2. Varm opp fløte,glukose og tjukkmelk til det koker og trekk av plata.

3. La fløte og melkeblandingen avkjøles ca 15 min

4. Bland sammen eggedosis og melkeblandingen.

5. Pisk inn johannesbrødkjernemel og varm blandingen forsiktig til 65 grader.

6. Da blandingen når rett temperatur gjør klart med iskaldt vann i kummen og sett kjelen nedi(gjerne isvann)

7. Rør i blandingen til blandingen har nådd 25 grader.

8. Sett i kjøleskap over natten for og modne smeten.

9. Ha smeten i en ismaskin og frys ned.

10. Har du ikke ismaskin kan du fryse den i vanlig fryser men da må du piske i den hver 30 min for og forhindre store iskrystaller.

11. Tjukkmjølksis holder seg godt i en fryser i 4-6 uker.

IMG_8393

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *