En sjokolade og karamellmoussekake som bare smelter på tungen, selve sjokolademoussen består av bl.a en karamellsaus som gir en herlg god ettersmak av karamell, i tilleg er denne kaken fylt med deilig crunchy cornflakes som er dekt med sjokolade, og en myk gele av friske appelsiner. Så hvorfor ikke prøve en Sjokolade og karamellmoussekake i helgen?
Til denne oppskriften trenger du:
Kakebunn:
1 Egg
30 g Sukker
15 g Potetmel
7 g Kakao
8 g Hvetemel
1/2 ts Bakepulver
Sjokolade og karamell mousse:
250 g Hel melk
280 g Mørk sjokolade
4 Gelatinplater
500 g Fløte
100 g Sukker
Sjokolade cornflakes: (kan sløyfes og byttes ut med f eks krokan hvis man ønsker noe sprøtt
60 g Cornflakes
50 g Temperert sjokolade
Appelsin gele:
2,5 dl Appelsinjuice fra friske appelsiner
4 Gelatinblader
«Velur glasering»
60 g Kakaosmør
30 g Mørk Sjokolade
Pynt:
Noen Makroner
Sjokoladespiral
Spiselig gull
Kakebunn:
1. Pisk sammen egg og sukker til stiv eggedosis.
2. Rør inn de tørre ingrediensene.
3. Ha røra i en 17 cm form og stek midt i ovnen på 180 grader i ca7-8 min.
4. Avkjøl på rist.
5. Bruker du savarinform stikk ut midten av bunnen med en 6 cm rund utstikker.
Appelsin gele:
1. Legg gelatinblader i kaldt vann i ca 5 min og klem vannet ut av gelatinen.
2. Varm opp appelsinjuicen og smelt gelatinen i den.
3. Ha geleen i en 17cm form, og som med bunnen stikk ut midten med en 6 cm rund utstikker da den er avkjølt.
Sjokolade og karamellmousse:
1. Smelt sukker til gyllen karamell.
2. Legg gelatinblader i kaldt vann i ca 5 min og klem vannet ut av gelatinen.
3. Varm melken og hell den over karamellen og rør til alt er oppløst.
4. Rør inn gelatinen før du rører inn sjokoladen og lar avkjøle.
5. Pisk opp fløte og rør den inn i sjokoladen.
Crunchy cornflakes:
1. Smelt temperert sjokolade.
2. Ha cornflakes i en bolle.
3. Vend sjokoladen med cornflaksen så allt blir dekt.
4. Fordel på ett bakepapir og la stivne.
5. Bryt opp i mindre deler.
Montering:
1. Fyll formen 2/4 med mousse.
2. Legg i sjokoladedekt cornflakes, så geleen over før tilslutt kakebunnen.
3. Ha resten av moussen rundt så formen blir fylt.
4. Sett formen i kjøleskap i 2 timer til den stivner.
5. Sett så formen i fryseren over natten så den blir dypfrossen
Pynting:
1. Smelt kakaosmør , hell kakaosmør over hakket sjokolade og rør forsiktig rundt til alt er blandet.
2. Ha Kakaosmør i en sjokoladespryte/eller en airbrush med 0,6 mm åpning å trykk på minst 30PSI( Malingsprøyte godkjent for matbruk)
3. Ta frem kaken og ta den ut av formen.
4. Spray så kaken lett med kakaosmør, blir laget for tykt vil det kunne sprekke.
5. Dekorer etter eget ønske
6. Sett Sjokolade og karamellmoussekake i kjøleskap frem til servering.