Til denne oppskriften trenger du: (en stor eller 12 små)
1,75 dl Helmelk
12 g gjær
500 g Hvetemel
150 g Smør
1 ts Salt
1 Egg (og ett til pensling)
4 Eggeplommer
80 g Sukker
1 ss Ekte vaniljesukker
Skall av en Appelsin
30 g Tørket aprikos grovhakket
30 g Rosiner
30 g Sukat
30 g Tranebær
30 g Tørket fiken grovvhakket
20 g Mandler
1. Varm opp melken til den er 37 grader.
2. Smuldre gjæren i melken og rør så inn 1/3 av melet.
3. La heve i ca 30 minutter.
4. Pisk sammen egg, eggeplommer,sukker og appelsinskall.
5. Bland salt inn i det resterende melet.
6. Elt inn vekselsvvis det tørre og våte inn i fordeigen.
7. Elt så inn romstemperert smør litt og litt.
8. Hev deigen til dobbel størrelse.
9. Ha deigen på ett melet bakebord og elt inn nøtter og tørkede frukt og bær.
10. Form da enten ett stort rundtbrød eller 12 små og legg på bakepapir/muffinsform.
11. Etterhev ca 30 min
12. Pensle med egg og stek i ovnen på 200 grader i ca 20-25 min. (lager du en stor må det stekes ca 40-50 min)
13. Avkjøl på rist.
Det er lov å la seg friste