
Til denne oppskriften trenger du:
25 gram Gjær
5 dl kaldt Vann
5 dl kald Melk
100g sammalt Hvete
100g sammalt Havre
100g sammalt Rug
1 kg Hvetemel
50g Solsikkekjerner
50g Sesamfrø
50g Linfrø
1 ts salt

1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, deigen skal være ganske løs.
2. Sett til heving i kjøleskapet i 10-12 timer.
3. Velv deigen over på ett bakepapir og form 2 brød, bruklitt mel til og bake de ut så setter de seg ikke fast i fingrene.
4. La heve til dobbel størrelse (flyter de litt ut så dytt de litt sammen like før steking)
5. Stek i ca 20-30 min på 250 grader, knakk litt på brødet og er det en hul lyd er det ferdig.
6. Avkjøl på rist.

Det er lov å la seg friste
Sammalt mel…..grovt eller fint?
Velg det du selv ønsker:)
jeg bruker bare det som er tilgjengelig i skapet:)
mvh Kake-huset
Kan jeg lage dette brødet i former? Må jeg ha noe over de?
Hei ja du kan lage dette brødet i former om du ønsker, og du trenger ikke ha noe over da du steiker:)