Deilige mini sitronterter perfekt og lage til neste middagsselskap da de gjerne kan lages dagen før, friske små paier passer perfekt og servere etter middag, eller bare til kaffekosen, gjerne servert med litt krem eller is:) prøv gjerne og server de med hjemmelaget tjukkmjølis oppskrift finner du her.
Til denne oppskriften trenger du: ( 12 stk 6 cm paiformer)
Sitronfyll:
9 Eggeplommer
1 ts Smør
200 g Sukker
Skall fra 1 1/2 Sitron
Saft av 2 sitroner
5 Eggehviter
Tertebunner:
3 Eggeplommer
1 ss Fløte
2 ss Smør
250 g Sukker
100 g Mel ( tilsett litt og litt mel til du har en smidig og god deig.
Pynt:
Litt pisket krem og bær
1. Pisk eggeplommene godt.
2. Smelt smør i en kjele og ha i eggeplommene og varm på svak varme til en jevn grøt.
3. Rør inn sukker og skall fra sitronene til sukkeret er oppløst.
4. Avkjøl blandingen mens du pisker eggehvitene stive.
5. Bland sitronsaft, eggehviter og eggeplommegrøten sammen.
6. Bland sammen alle ingrediensene til tertebunnen til en smidig deig.
7. Kjevle deigen så den passer i paiformene.
8. Ha sitronkremen oppå tertedeigen i formen.
9. Stekes på 180 grader på kun undervarme i ca 35 min.
10. Avkjøl før servering.
11. Server med friske bær og krem
Åhh vad goda dom ser ut! Kika gärna in på min nystartade blogg där jag skriver om att leva med ett lejon, shopping-tips, inredning och massor av goda recept 🙂 Kram! http://www.sandraserafia.for.me