(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du:(ca 24 stk store)
950-1100 g Hvetemel
(Tilsett mel til du har en passe klissete deig)
1 ss honning
6 dl Melk
50 g Gjær
1/2 ts bakepulver
100 g Smør romtemperert
1 ss sitronsaft
1 Egg
1 ts salt
(pluss 50 g smeltet smør til pensling)
Valmuefrø og pisket egg til pensling
1. Bland egg, honning, og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader.
2. Rør ut gjæren i melkeblandingen.
3. Elt mel, bakepulver, sitronsaft og melkeblandingen godt sammen,10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd.
4. Elt inn det romtempererte smøret og salt de siste minuttene å elt til du har en smidig og god deig.
6. Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.
7. Ha deigen over på ett melet bakebord og kjevle ut rektangulære leiver pensle på med smør og rull sammen til en rull.
8. del opp i 5 cm tykke biter og legg på bakebrett.
9. Dekk med ett kjøkkenhåndkle og hev til dobbel strl.
10. Pensle med egg og strø på valmuefrø om ønskelig
11. Stekes på 225 grader midt i ovnen i 10-12 min
Det er lov å la seg friste
Påskefrokost
Nam
Nam
Disse passer peerfekt til påske frokosten:)