Har du hørt om terten tart tatin ? dette er en fantastisk eplekake med fransk opprinnelse, den smaker utrolig godt av epler og gir eple elskeren stjerner i øynene, og den er faktisk ikke så vanskelig og lage:) men husk og bruk epler som holder formen ved koking, jeg har derfor valgt og bruke Granny smith:)
Til denne oppskriften trenger du:(18 cm form)
3 stk store epler
150 g sukker
70 g vann
1 vaniljestang
Deig:
100 g smør
150 g mel
50 g melis
1 ss Vann
1/2 sammenpisket egg
1. Start med deigen bland alle ingrediensene til en deig, jobb mins mulig med deigen.
2. Sett deigen i kjøleskap i minst 1 time.
3. Skrell og del eplene i skiver.
4. Kok opp vann, sukker og frø fra vaniljestang til lys karamell.
5. Ha karamellen over i en 18 cm form.
6. Fordel epleskivene i karamellen.
7. Kjevle Mørdeigen så den blir ca 5 mm tykk og legg over formen, skjær av det overflødige.
8. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 40-45 minutter.
9. Ta ut formen og la den avkjøles noen minutter før du velver den over på ett fat med kanter.
10. Server den varm gjerne med litt vanilje is.