Tart tatin kongen av eplekaker

Har du hørt om terten tart tatin ? dette er en fantastisk eplekake med fransk opprinnelse, den smaker utrolig godt av epler og gir eple elskeren stjerner i øynene, og den er faktisk ikke så vanskelig og lage:) men husk og bruk epler som holder formen ved koking, jeg har derfor valgt og bruke Granny smith:)

Til denne oppskriften trenger du:(18 cm form)

3 stk store epler

150 g sukker

70 g vann

1 vaniljestang

Deig:

100 g smør

150 g mel

50 g melis

1 ss Vann

1/2 sammenpisket egg

1. Start med deigen bland alle ingrediensene til en deig, jobb mins mulig med deigen.

2. Sett deigen i kjøleskap i minst 1 time.

3. Skrell og del eplene i skiver.

4. Kok opp vann, sukker og frø fra vaniljestang til lys karamell.

5.  Ha karamellen over i en 18 cm form.

6. Fordel epleskivene i karamellen.

7. Kjevle Mørdeigen så den blir ca 5 mm tykk og legg over formen, skjær av det overflødige.

8. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 40-45 minutter.

9. Ta ut formen og la den avkjøles noen minutter før du velver den over på ett fat med kanter.

10. Server den varm gjerne med litt vanilje is.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *