Hvorfor disse kalles svenske pepperkaker vet jeg ikke, men så er så navnet i den gammle opppskriften jeg har etter min bestemor, svenske pepperkaker har en deilig kryddersmak og mandlene gir de en god konsistens forskjell i forhold til de klaassiske pepperkakene vi er vant med.
Til denne oppskriften trenger du: (ca 80 stk)
200 g Smør
140 g Sukker
1/2 ts Malt nellik
1/2 ts Malt allehånde
1/2 ts Malt kanel
1/4 ts Malt ingefær
En knivsodd finmalt pepper
1 dl Mørk sirup
360 g Hvetemel
1 ts Natron
120 g Skoldede grovt hakkede mandler.
1. Start med og kjøre smør,sukker og krydder luftig.
2. Tilsett sirup og pisk inn.
3. Ha i mel og natron.
4. Vend inn mandler.
5. Del deigen i to og rull pølser ca 2 cm i diameter.
6. Pakk pølsene i plast og legg de i kjøleskapet minst 2 timer, gjerne ver natten
7. Ta frem pølsene og skjær skiver som er ca 5 mm tykke.
8. Stekes midt i ovnen i ca 6 minutter på 200 grader, de skal bli ganske mørke men ikke svidd.
9. La kjeksene vkjøles litt på brettet før du har de over på rist.
10. Oppbevar i tett kakeboks.